Интериорен дизайн "Не-поредният панелен апартамент"

Интериорен дизайн “Не-поредният панелен апартамент”

– чистотата на формите!

Все по-често чувам “минималистичен дизайн ще желаем”.  Било то в нова кооперация или в панелен апартамент, все повече са хората, които искат да им предложим изчистен интериорен дизайн, който да отгоаваря на забързаното ежедневие в града. Може би си мислите, че е много лесно да се направи дизайн от малко елементи. Истината е, че това колкото е вярно, толкова е и пълно с предизвикателства. Всеки един интериорен дизайн изисква да се съобразим с визията на клиента и да предложим решение, което влиза в определен бюджет. Същевременно, както всеки път казвам – интериорният дизайн е визия за пространство, което се оптимизира на 100%. Неупотребените пространства или неправилното разпределение винаги отнемат от интериорния дизайн, колкото и красив да е той.  Този панелен апартамент разполага с усвоени тераси, които дадоха допулнително пространство за апартамнта, по който работихме.  Почти не сме виждали панелен апартамент, без усвоена тераса, а ако и вие имате такъв – ето и няколко идейки как да използвате пространството, което предлагат те, така че да ги обвържете с целия апартамент.

Интериорен дизайн - дневна
Интериорен дизайн – дневна

Интериорен дизайн “Не-поредният панелен апартамент” – Кухнята

Кухнята….. ех тази кухня – най-скъпа, най-сложна, най-искана. В 90% от случайите – клиентите започват интериорния дизайн с искане да им проектираме кухнята. Причината – най-сложното пространство в дома е именно кухнята. В случая тя е доста голяма и разполага с пространство, което обособихме за трапезна маса. Понякога нямаме възможност за такаова пространство, но когато имате дори и малко пространство, на което да сложите маса за хранене – не се колебайте изобщо! Много ценно е това пространство, тъй като е място, на което се събира цялото семейство, поне веднъж на ден. Освен това е по-здравословно да се храните на висока маса, от колкото на холна.  Кухнята разполага с доста интересни уреди. Освен стандартните фурна и миялна, намерихме място за кафе автомат за вграждане, както и микровълнова фурна за вграждане.  Освен това кухнята разполага с пералня/сушилня за вграждане. Това е една доста полезна и красива вещ, за хора, които не разполагат с мокро помещение.  Основният ѝ плюс е, че е комбиниран уред, който не се вижда на проекта. Изглежда като един от шкафовете, и ако не знаете, че е там – никога няма да се досетите. 
Всички тези уреди можете да намерите при партньорите ни, от Електросаунд.
https://electrosound.bg/
Изборът на материалите е в съответствие с вече готовите стени, както и с някои вече закупени мебели. Така избрахме сивия цвят, който съчетахме с дървесен мотив. Плотът, а в последстиве и гърба на кухнята са от черен гранит, който можете да видите на снимките от монтажа на кухнята. На визуализациите пък сме подбрали стъклен гръб за кухнята, който също щеше да седи изключително красиво. Макар и тъмна тази кухня, със своето линеарно разпределение отваря пространството.

Интериорен дизайн “Не-поредният панелен апартамент” – Спалнята

Докато кухнята и трапезарията са място за посрещане на гости и протстранство, което използваме усилено, то спалнята е интимно пространство, което е лично и там допускаме само хора, които намираме за много близки. Поради тази причина погледът към кухнята и този към спалнята са съвсем различни. Докато в кухнята търсим по-представително пространство, то в спалнята тъсим уют и топлина. В спалнята на този апартамент, заложихме на топли цветове, изкуство и чувство за уют. Всичко това постигнахме с много малко елементи в интериора, но и с много желание да постигнем максимално отворено пространство, с максимално много пространство за съхранение. спалнята разползага с огромен гардероб, който обаче не затваря пространстовото по никакъв начин, а по скоро го оползотворява. Всяко пространство, което е зад врата, или в някаква ниша – аз препоръчвам да се запълни с мебел за вграждане. Тези сиви пространства са именно за това. Ако не ги оползотворите по този начин – то вие ще имате една често неприветлива ниша, пълна с разхвърляни вещи. Тук освен, че оползотворихме мястото зад вратата, предложигме и голямо огледало, което допълнително увеличава визуално пространството. 
Спалнята разположихме на вътрешната стена, а срещу нея пространство за телевизор и ниско шкафче. Всички тези мебели работят в унисон, създавайки пространство, което макар и малко се чувства просторно и същевременно уютно. На усвоената тераса пък обособихме работен кът, тъй като дамата, която е собственик на апартамента обича да бродира и ѝ е нужно пространство, където на спокойствие да твори своите гоблени. И последно но не на последно място – за мен всеки интериор е огледало на човека, който го поръчва. Когато поръчвате интериорен дизайн, винаги изслушвам всяко ваше желание и го преплитам в интериор, който носи не просто характер, а вашия характер.

Не забравйте да прочетете за нашите специални цени за интериорен дизайн до 18-ти декмври 2021 г. и да си подарите едно ново изживяване у дома, през 2022 г.

Разгледйате още снимки от проекта по долу в галерията!

Прочети още

Интериорен дизайн - малка дневна

Бъдете първи!

Абонирайте се за нашите статии и промоции!

Няма да ви занимаваме с глупости! Обещаваме. Прочетете нашите политики за поверителност!