Интериорен дизайн - кухнята - сърцето на дома!

Интерироен дизайн или интериорен редизайн?

Често интериорният дизайн не започва “на чисто”. В повечето случаи влизаме в стари сгради и се занимаваме с цялостно или частично обновление на пространствата. Тази кухня не е изключение. Напротив – тук можем с чиста съвест да ползваме терминът редизайн. Тук е моментът да споделя, че тази кухня разработих със закъснение, тъй като е моята и за нея все на оставаше време. Решихме да променим разпределението на кухнята, тъй като не беше достатъчно функционална и нямаше предвидено място за миялна машина. Този уред, в днешно време е крайно полезен, особено с забързаното ни ежедневие. Така първо купихме миялна, която започна своето безкрайно чакане на нова кухня, където да се монтира. Реших, че ще запазя старите кухненски мебели, тъй като са здрави и правени от качествен материал. Така запазих духа на старата кухня. 

Интериорен дизайн - кухня
Интериорен дизайн – кухня

Интериорен дизайн и редизайн – уважение към миналото, с поглед към бъдещето

Както и погоре писах – в тази кухня мебелите са стари, но напълно запазени и проади тази причина вместо да ги демонтирам и да сложа нови – реших да ги запазя, преработя малко и да им дам нов живот. Така, вместо да поръчам цяла кухня, изхвърляйки всичко, което е градено преди мен, преправих единия шкаф, намерих място за миялната и от остатъка от същия шкаф направих част от острова, който виждате. Така – както се казва, с един куршум – два заека. Промених разпределението, запазих максимално много от мебелите и си направих прекрасно място за пиене на кафенце сутрин. Вярвате или не – за мен това е едно от най-топлите и уютни места на света.

Интериорен дизайн - кухня
Интериорен дизайн – кухня

Интериорен дизайн – еклектика с постмореднистична нотка

Вратичката тип табларка е много често срещан елемент в българския интериор. Определено не е нещо, което бих проектирала през 2021 година, но има своя чар. Поради тази причина реших, че трябва да продължа в духа на средата на 20ти век – там ще намерим един от най-смелите стилове в архитектурата – постмодренизма. Типичен със своите ярки цветове постмодернизмът не е стилът, който ще се хареса на всеки, но ако се влюбите в него – той се превръща в част от вас. Не можете да избягате повече. Смели цветови решения, като комбинация от оранжево и зелено са нещо, което със сигурност няма да видите във всеки интериор. Тук пространството е малко – за да се отвори има само два варианта – светъл или ярък цвят. Аз избрах второто. Акцент са стените и предето. Всичко останало успокоява цветовата композиция. Не можем да си позволим повече. Така – всичко останало е в земни или естествени цветове. Имаме страхотен камък, изработен от Stefanov Academy of Sculpture and Stonemasonry  Благодаря за прекрасната изработка. В допълнение имаме леко жълтия цвят на дървото, който със своята мекота допълва естествено картинката. За щастие имаме и южно изложение, което ни дава възможност да изберем все пак ярки цветове, тъй като естествената светлина ги огрява по цял ден. 

Мивката е на ФАТ Гранит, закупена от партньорите ни от Дон Марин

Не забравяйте да разгледате всички наши партньори на началната ни страница: Night Fox Design

Както и другите ни проекти в “Галерия”

Прочети още

Интериорен дизайн - малка дневна

Бъдете първи!

Абонирайте се за нашите статии и промоции!

Няма да ви занимаваме с глупости! Обещаваме. Прочетете нашите политики за поверителност!