Интериорен дизайн за рсторант – Суши бар “Икигай” – как започна всичко?

Суши Бар “Икигай” се намира в гр. Пазарджик и е собственост на младо и много мило семейство, решило да развива собствен бизнес в родния си град. Заведението се намира в емблематична сграда, но решението за интериорен дизайн трябваше да е съвременно и да отговаря на младежкия дух на собствениците. Освен това в интериора вложихме и източни елементи, които да отговарят на духа на суши бара. Сградата има червени елементи по фасадата и поради тази причина решихме, че е добра идея да внесем червения цвят и в новия интериорен дизайн за ресторанта. Дограмата беше пребоядисана от вътрешната си страна от предния собственик. Реших да ѝ върна оригиналния червен цвят и да я обвържа отново с екстериора на сградата.

Задачата не беше лека – имах едва две седмици да изработя цялостно решение за интериорен дизайн за ресторанта. Когато ме потърсиха собствениците вече бяха изостанали от графика с два месеца и време за губене нямаше. Изоствих всички други проекти, които можеха да чакат и се хвърлих през глава в приключението наречено „интериорен дизайн за ресторант“. Всички корекции се случиха в движение. Пътувах няколко пъти до Пазарджик за да обсъждаме проекта и да можем да вземем максимално бързо всички решения, а проектът да се предаде в срок и собствениците да започнат ремонтните дейности. За мен винаги е било важно, както процесът, така и крайния продукт да са на ниво. Освен това – в интериорния дизайн на първо място е клиента. Избирам и работя за него и за да постигна качествен краен продукт, който да донесе усмивки на лицата на хората, решили да се доверят именно на мен за своя проект за интериорен дизайн.

Интериорен дизайн - суши бар Икигай
Интериорен дизайн – суши бар Икигай

Интериорен дизайн за ресторант –  Суши бар “Икигай” – концепция и брандинг на заведение

Когато работя по интериорен дизайн за ресторанти от основно значение са няколко фактора, които задават рамката на проектс. На първо място е брандинга на ресторанта. Един от първите въпроси, които задавам е именно това – има ли вече решение за брандинг, менюта, лого и какъвто и да било графичен дизайн, който е предвиден. Ако инвеститорът няма дизайн концепция предлагам мои колеги, които се занимават с брандинг. Най-доброто решение е – освен дизайн концепции и интериорен дизайн за ресторант да се посъветвате и с маркетингов експерт, когато влагате средства в започването на нов бизнес. Колкото повече средства влагате в интериорен дизайн и графичен дизайн – толкова по-важно е да имате и цялостна маркетингова стратегия за новия си бизнес.

Интериорният дизайн за ресторант е много по-мащабен и изискващ от интериорния дизайн за жилищни сгради. Не подценявам нито една задача, но при интериорния дизайн за жилищни сгради, основна движеста сила са изискванията на инветитора. Докато за да се разработи интериорнен дизайн за ресторант се изисква цялостна дизайн концепция, обвързана с брандинг и маркетингова стратегия. Най-добрия интерериорен дизайн за ресторант се случва когато се събере екип от различни специалисти, които да разработят цялостна концепция за Вас и бизнеса Ви.

Интериорен дизайн - суши бар Икигай
Интериорен дизайн – суши бар Икигай

Концепцията за суши бар“Икигай“ се завъртя около червеното като основен цвят, източното влияние и съвременното звучене. Създадох едно съвременно пространство, което съчетава ярките цветове, естествения цвят на дървото, типичния тъмен цвят на настилките в източните култури, както и стенописи, които отговарят на всичко това. Избрах светли стени, които да отворят иначе ниското пространство, както и висящи лампи във високата част на заведението. Едно от основните предизвикателства пред интериорния дизайн тук беше – разделението на заведението в две основни части – много ниски тераси и много висока галерия. Съчетах цялата концепция, така че да може да се извлече максимално от двата контраста в пространствата и да създам чувство за уют в галерията, както и по-просторно усещане на терасите.

Интериорен дизайн - суши бар Икигай
Интериорен дизайн – суши бар Икигай

Интериорен дизайн за ресторант – Суши бар “Икигай” – реализация

Крайният продукт на интериорния дизайн и архитектурата не е един проект, който предаваме и забравяме за инвеститора. Крайният продукт е заведение или къща. Тази философия винаги е била водеща за мен. Винаги съм предпочитала да следя цялостната реализация на проектите си, но когато става въпрос за интериорен дизайн за обществени пространства това е повече от необходимо. При обществените пространства има много повече елементи, които се изработват по поръчка, инвеститорите търсят много повече оригиналност в решенията и предизвикателствата за изпълнението са много повече. В допълнение – интериорният дизайн за ресторант изисква много по-бърза реализация от този за жилищни сгради. Обикновено инвеститорите плащат скъпи наеми и колкото по-бързо започнат да работят в дедено помещение – толкова по-бързо ще могат да възвърнат инвестицията си. Аз ценя всяка стотинка, която инвестирате и винаги търся начини да завърша максимално бързо такива проекти, за да можете да започнете да работите.
Ако имате път през Пазарджик – не пропускайте да се насладите на Суши бар “Икигай”.
https://www.facebook.com/SushiBarandGrill

За да запазите своя час за консулатация – можете да се свържете с нас –чрез “контакти” – тук, както и на страницата ни във фейсбук.

Повече информация за предлаганите от нас услуги можете да намерите тук : „Услуги“

Интериорен дизайн - суши бар Икигай
Интериорен дизайн – суши бар Икигай

Прочети още

Интериорен дизайн - малка дневна

Бъдете първи!

Абонирайте се за нашите статии и промоции!

Няма да ви занимаваме с глупости! Обещаваме. Прочетете нашите политики за поверителност!