Вътрешен дизайн на къща - "Контрасти" - част първа

Вътрешен дизайн на къща „Контрасти“ – Интериорен дизайн и реконструкция на къща – част първа

Вътрешен дизайн на къща и реконструкции – началото на една реконструкция:

Интериорният дизайн, в съвременния си прочит, е все повече реконструкции на стари сгради. Такъв е случая и с последния ни по-голям проект. Старите сгради винаги са предизвикателство и носят със себе си много интересни казуси за решаване, както в адаптацията си – така и в интериорния дизайн. В случая на този обект задължително беше да се работи с инженери и архитекти. Преди да стигнем до същински интериорен дизайн, трябва да решим всички съпътстващи проблеми, които не се виждат на красивите снимки, които публикуваме, когато приключим един обект. Къщата има нужда от цялостно обновяване на отводнителната система. Това е често срещан проблем в реконструкциите на стари сгради. От гледна точка на сградни системи – къщата има нужда и от саниране със съвремнни материали. Основен плюс на къщата е, че старият покрив беше здрав. Въпреки това, при покупка на стара къща, като правило, препоръчваме подмяна или реновиране на стария покрив.

Стара къща преди ремонт
Стара къща преди ремонт

Къщите от 70те години на 20ти век в Бълария са с типови планове, което до някъде улеснява работата ни, тъй като тези планове са доста добре измислени и предлагат много добри пространства за работа и постигане на един добър краен продукт на интериорния дизайн. Основните разлики при тези къщи е конструкцията. Когато купувате такава къща, винаги се съветвайте със специалист – конструктор, който да обследва сградата и да Ви даде конструктивно становище.
Къщата, която разглеждаме тук има няколко предимства пред други сгради от същия архитектурен период. Първо и основно предимство е стоманобетонната й структура. Много от къщите в този период са гредоред, който е прекрасна конструкция, но много често при неправилна експлоатация е мокрен и това води до проблеми в здравината му. В допълнение, както писах и по горе – сградата е със здрав покрив. Терена е голям и равен, което също е прекрасен плюс.

Вътрешен дизайн на къща – адаптация към новите изисквания и съвременния начин на живот

При закупуване на стара къща, освен конструкция, екстериор и чиста привързаност към имота, който сте харесали – не забравяйте да разгледате обстойно имота, като основни проблеми може да откриете при основите, както и по покрива. Избягвайте да купувате стари къщи, които се намират на скат и свлачище. Те носят със себе си големи разходи, които може да се окажат непосилни или неоправдани в бъдеще. Изберете къща, която можете да адаптирате към съвременните си нужди. Не забравяйте, че много стари имоти нямат изградени бани и тоалетни, и ще се наложи да адаптирате тази част от плана.

Интериорен дизайн - дневна
Интериорен дизайн – дневна

Когато започваме нов проект за вътрешен дизайн на къща, винаги първо Ви питаме – каква ще е точната функция на имота. Редовно получаваме различни отговори. Тази къща, която разглеждаме например, ще разполага с два офиса, които ще се превърнат в прекрасен хоум офис. Понякога решавате, че искате да имате работилница, или да се пристрояват елементи към къщата. Тези желания, е добре да споделите с нас, още в началото на взаимоотношенията ни, за да можем да откликнем на тях.

интериорен дизайн - къща - София
интериорен дизайн – къща – София

Тази къща разполага с 2 етажа и един полуетаж. Всъщност подпокривното пространство е достатъчно високо и дава възможност да бъде използвано за спални помещения. Партерът е разделен на две – складови пространства и дневна. Вторият етаж пък, е мятото на което разположихме офисите. Когато за първи път отидохме на обекта, къщата имаше една много малка баня. С проекта променихме това, като обособихме по една баня на всеки един от трите етажа. Това беше важно условие, което инвеститорите имаха, тъй като очакват често да имат гости. Решаването на всички тези проблеми, още на фаза проект за интериорен дизайн, е много важно и улеснява работата на всички по веригата. Когато получите един проект за инетериорен дизайн, който е отговорил на всички ваши изисквания – тогава остойностяването, както и сроковете от изпълнителите са много по-точни.

Интериорен дизайн - офис - 2
Интериорен дизайн – офис – 2

Вътрешен дизайн на къща – красотата на една идея – етаж Първи – Партер

Интериорният дизайн, когато е съпътстван от архитектура, е многопластова материя, която изисква много знания и познания на материали, стилове, композиция и още много други елементи на дизайна. За да получите един красив вътрешен дизайн на къща Ви е необходим наистина добър специалист, който да ви посъветва правилно в изборите на елементи в интериора.

Вътрешен дизайн на къща - дневна - 3
Интериорен дизайн – дневна

Вътрешен дизайн на къща – кухнята като сърце на дома

Кухнята е сърцето на може би, всеки дом. Там се прекарва много време и хората винаги търсят добра кухня, на прилична цена. Ние съветваме клиентите ни, без значение дали ще изберат кухня от масивно дърво или от МДФ или ПДЧ, да се доверят на проверени мебелисти, с които сме изградили партньорски взаимоотношения. Изработката на мебели по поръчка е налека задача, и ние държим на качеството, до най-малкия детайл. За случая на този интериорен дизайн, избрахме бяла кухня с дървесен плот, а каменната стена зад кухнята е истинска каменна стена, която е част от старата къща. Ние в студиото, сме големи почитатели на старите сгради и се отнасяме с голям респект към тях.
В случая кухнята е еднопространствена, с дневната. Разположили сме, освен голяма кухненска мебел, достатъчно място за хранене и ниско сядане. Дневната е непретенциозна, но същевременно уютна и удобна. В нея цари минималистичен стил и топли цветове. Изгледът е към двора, което я превръща в едно прекрасно място за отмора, а дори и за работа.

Вътрешен дизайн на къща - кухня
Интериорен дизайн – кухня

Очаквайте част втора!
Разгледайте още визуализации от проекта по долу!

Не забравяйте да харесате страницата ни и да се присъедините към групата ни във фейсбук!

https://www.facebook.com/nightfoxdesignsofia/
Изкуство и интериор – Night Fox Design

Прочети още

Интериорен дизайн - малка дневна

Бъдете първи!

Абонирайте се за нашите статии и промоции!

Няма да ви занимаваме с глупости! Обещаваме. Прочетете нашите политики за поверителност!