За домашните любимци и интериора

Не – не се шегувам – и за тях мислим. 
Да имаш домашен любимец бебе си е като да имаш бебе. Трябва да му подсигуриш сигурна и здрава среда и да му обръщаш необходимото внимание и грижа.
И както казваше майка ми, когато бяхме малки – ако имаш деца – не си купувай скъпи мебели.
Но въпрки това – каква роля играят животните в живот ни и как това се отразява на интериора.
Първо и най-важно е – домът ви да е обезопасен. Животните да нямат достъп до кабели или растения.
Ако имате куче – знаете правилото за дивана, което никой не спазва. И си избирате – скъп диван без куче на него или претапициране през определен период. Ако пък сте решили все пак да имате скъп диван и да имате куче на него – тогава – добре е дизайнера да знае това. Така – заедно с Вас ще се подбере правилната тапицерия, която може да устои на бебе животно. Мебелистите, с които работим предлагат специални такива – водонепропускливи и устойчиви.
Не допускайте достъп на домашни любимци до електроуреди и щепсели или ги обезопасете.
Животните много обичат тока. Някак той ги привлича. Поради тази причина – ако контактите са на ниско – задължително те трябва да имат защита. Ако се проектират предварително – можем да ги проектираме и на височина недостъпна за деца и животни. Зарядните пък може да се интегрират в работно място в апартамента или отново на друго недостъпно място.
Създаваме местенце за животното.
Имайте предвид, че животинката ви прекарва пивече време от вас в дома ви. Още при проектирането можем да заложим място за сън, както и за хранене на домашния ви любимец. Ако е котка – дори и място за катерене.
Ако пък са рибки – спокойно може аквариумът да се интегрира в стена или да бъде акцент в интериора.
Поддръжка
Да имаш домашен любимец е като да имаш още един член на семейството – иска своите грижи, време и любов. Също така изисква и по-често и качествено почистване и поддръжка на мебелите и дребните елементи в интериора. Може да звучи теивиален съвет, но добрата поддръжка на жилището, при наличие на животно в него е от изкючителна важност – както за вас и семейството ви, така и за детето ви от друга майка и друг вид.
Не забравяйте – очакваме вашите въпроси и коментари под публикацията и ще се радваме да споделите с приятели страницата ни. 
арх. Н. Сергиева

Прочети още

Интериорен дизайн - малка дневна

Бъдете първи!

Абонирайте се за нашите статии и промоции!

Няма да ви занимаваме с глупости! Обещаваме. Прочетете нашите политики за поверителност!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *